Letošní Běh Kunratickým lesem přivítal 53 závodníků

Již 12. ročník přespolního běhu v Kunratickém lese přinesl sportovní, přátelskou a radostnou atmosféru všech zapálených sportovních nadšenců, kteří se přišli zúčastnit dne 9. června 2021 běhu pořádaného Sportovním klubem pražských hasičů ve spolupráci s HZS hl. m. Prahy, Ministerstvem vnitra-generálním ředitelstvím HZS ČR (dále jen „MV-GŘ HZS ČR“) a Českou hasičskou sportovní federací (dále jen „ČHSF“).

Celkovými vítězstvími se mohou pochlubit v kategorii žen Barbora Honzejková z MV-GŘ HZS ČR (5.200 m) a v kategorii můžu Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje (5.200 m) a Milan Viktora z HZS Pardubického kraje (10.500 m).

Celkový závod měl díky všem 53 zúčastněným náboj od samého začátku, a to i vzhledem k tomu, jak dlouho se většina sportovců, kolegů a kamarádů z různých částí celé naší republiky dlouho neviděla a společně nemohla poměřit síly.

Celková vítězství pro HZS Pardubického kraje, HZS Plzeňského kraje a Ministerstvo vnitra-generální ředitelství HZS ČR v přespolním běhu v Kunratickém lese.

V 10:30 hodin proběhl oficiální nástup, který zahájil předseda Sportovního klubu pražských hasičů npor. Mgr. Jiří Musil, rovněž za účasti širšího vedení HZS hl. m. Prahy, které zastupovali ředitel odboru IZS a služeb plk. Ing. František Los a zástupce vedoucího oddělení řízení jednotek PO kpt. Bc. Michal Kozubek, DiS.

V 11:00 hodin vystartovaly na trať dlouhou 5.400 metrů ženy, které tak zahájily celou hitparádu skvělých sportovních výkonů. A že to byly opravdu výborné časy. Celkovým prvenstvím a v historii Kunratického běhu snad i nejrychlejším běžeckým časem v ženské kategorii (23:57) se blýskla Barča Honzejková z MV-GŘ HZS ČR, rovněž tak vyhrála i svou kategorii žen do 39 let. Za ní v téže kategorii se na druhém místě umístila Míša Schejbalová z HZS hl. m. Prahy v čase 24:43, které se tentokrát nepodařilo obhájit vítězství z minulého roku. Na třetím místě skončila Denissa Molinaro z SDH Říčany s časem 25:43.

V kategorii „dospělých holek“ se na prvním místě umístila opět k velké radosti HZS hl. m. Prahy Jitka Augustová s časem 26:18, druhá skončila Stanislava Rybáčková z HZS Ústeckého kraje (27:23) a třetí příčku obsadila Věra Krejčová z HZS Jihočeského kraje (29:36). Všem dívkám a ženám gratulujeme a máme radost z hojné účasti v obou ženských kategorií, jen tak dál.

Po doběhu žen se na start připravili muži, které čekal buď úsek 5.400 m, nebo 10.500 m. Na trať vyběhli ve 12:00 hodin. A byl to opravdu závod, jak se patří. Už po 19 minutách jsme na odbočce do druhého kola do úseku dlouhého 10.500 m zaznamenali první závodníky, a rovněž závodníky dobíhající trať 5.400 m do cíle.

V kategorii mužů do 39 let na trať 5.400 m se na prvním místě a celkově také na této trati umístil s časem 19:38 Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje, za ním na druhém místě doběhl v čase 21:06 Zbyněk Letko z HZS Královéhradeckého kraje a třetím místem se blýskl Jan Babický z HZS Středočeského kraje (21:58). Uznání patří klukům Vladimíru Židlickému z SDH Chrastava a Michalu Fabiánovi z SDH Těpeře, kteří zpestřili závod a odběhli ho v čase 38:08 v zásahovém vybavení.

V kategorii „vyzrálých a zkušených bardů“ na trati 5.400 m se na prvním místě umístil Dušan Plodr s časem 22:51 z HZS Středočeského kraje. Za sebou tak nechal naše dva zkušené a věrné účastníky Kunratického běhu z HZS hl. m. Prahy, kdy na druhém místě doběhl Jan Vejlupek (23:06) a na třetím místě Petr Tatíček (26:01).

Celkové vítězství na trati 10.500 m a ve své kategorii mužů do 39 let získal Milan Viktora z HZS Pardubického kraje s časem 39:24, jež se závodu v Kunratickém běhu účastnil poprvé. V čase 41:03 protnul cílovou čáru Robert Daniel z HZS Jihočeského kraje, který se v kategorii můžu do 39 let, umístil na druhém místě a třetí místo obsadil Jarda Hýbl z HZS Olomouckého kraje (42:24).

V kategorii „věrných a vyspělých borců“ se na trati 10.500 m umístil na prvním místě náš zkušený běžec Jirka Vavruška z HZS Libereckého kraje s časem 39:38, na druhém místě vždy usměvavý a optimistický Milan Smatana z HZS Olomouckého kraje s časem 41:15 a třetí místo si svým výkonem vybojoval Pavel Vejvara z HZS Jihočeského kraje (42:13). Klukům moc gratulujeme a jsme rádi, že Vám to tak parádně běhá.

Vyhlášení výsledků a předání cen proběhlo od 14:00 hodin za účasti všech organizátorů závodu, předsedy Sportovního klubu pražských hasičů a vedení HZS hl. m. Prahy, které zastupoval plk. Ing. David Kovařík, ředitel kanceláře ředitele HZS hl. m. Prahy.

Závěrem Vám všem, kteří jste dorazili, účastnili se závodu a potěšili nás svou přítomností, chceme moc poděkovat. Byl to opět skvělý zážitek a jsme velmi rádi, že i když vidíme, jak sice občas trpíte a věříte, že cíl už je blízko, jste zároveň šťastní s každým skokem, že Vám to běží a dáváte tomu maximum.

Rovněž děkujeme našim stálým sponzorům, kteří se k nám ani v těžké době neobracejí zády a poskytli nám opět hodnotné ceny a patřičné zázemí, které všem udělaly velkou radost, a to konkrétně Pivovaru Svijany a Hotelu Globus.

A ještě dovolte jedno poděkování, a to všem organizátorům Sportovního klubu pražských hasičů v čele s předsedou Jirkou Musilem, příslušníkům HZS hl. m. Prahy a vedení HZS hl. m. Prahy, kteří se podíleli a umožnili organizaci tohoto závodu, a určitě se nebudete zlobit, že zmíním i konkrétně velký dík patronce běhu Květě Valentové, která se vždy snaží, abyste měli maximum a abychom si to všichni užili.

Díky všem za účast a budeme se těšit např. při běhu do vrchu, který doufejme, proběhne v září tohoto roku. Sportu zdar!

P.S.: Sportovní výkony dovolte, abychom věnovali ve vzpomínce naší české Popelce Libušce Šafránkové, která právě včera odešla do princeznovského nebe. Někteří organizátoři měli zhruba před třemi lety tu čest, že Libušku společně s panem Abrhámem potkali večer při značení trasy závodu v Kunratickém lese a pak druhý den měli tuto možnost i závodníci Kunratického běhu, protože se na nás Libuška i pan Abrhám přišli podívat.

kpt. Ing. Veronika Klášterková
HZS hl. m. Prahy

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *